reinicke

Vi ser ikke de unge fædre

28.09.2016

Mandeforsker Kenneth Reinicke udgiver i dag bogen De unge fædre, hvor han stiller skarpt på de udfordringer, som den unge far i dag står over for. 

I dag er det en selvfølge, at mænd går rundt med babyer i seler på maven. Og at de henter børn i børnehaven. Fædres involvering i deres børns liv har i det hele taget fået stor opmærksomhed i samfundet. Vi hører dog sjældent om – eller fra – de helt unge fædre. For dem kan det være rigtig svært at blive far, og derfor er de stadigvæk relativt fraværende i deres børns liv. I en dansk sammenhæng er der forsket meget lidt i unge fædres livsvilkår, og vi ved meget lidt om deres oplevelser og udfordringer med forældrerollen. Dette til trods for, at der hvert år er mere end 3.000 unge mænd under 25 år, som bliver fædre for første gang.

I bogen De unge fædre, som udkommer i dag, spiller de unge fædre hovedrollen. Her kigger Kenneth Reinicke, der er lektor og ph.d. i mandeforskning ved Institut for Samfund og Globalisering på Roskilde Universitet, på de udfordringer og faldgruber, glæder og sorger, som unge fædre oplever i deres faderskab. Bogen er bygget op omkring et interviewstudie med 30 unge fædre mellem 17 og 25 år. 

Egmont Fonden har støttet bogen. Henriette Christiansen, direktør i Egmont Fondens Støtte- og bevillingsadministration udtaler:

”Bogen giver et vigtigt indblik i unge fædres forældrekompetencer, hvilke muligheder og især udfordringer, det medfører at blive far i en ung alder. Vi ved, at forældrenes kompetencer har afgørende betydning for evnen til at kunne skabe rammerne for et godt børneliv, og derfor er bogen vigtig læsning for både de unge fædre selv og de fagprofessionelle omkring dem.”

Bogudgivelsen følges af en pjece til unge fædre og en pixibogudgave til praktiserende læger, jordemoderklinikker, fødselsafdelinger, sundhedsplejersker og kommunernes ungeafdelinger og sagsbehandlere.