fond-angst-web

Vi hjælper børn og unge med angst

24.02.2016

Egmont Fonden giver økonomisk støtte til et nyt webunivers, hvor unge med angst, og deres familie og venner, skolelærere osv., kan få hjælp til at håndtere angsten. Det er første gang, viden om angst bliver samlet ét sted

Fem procent af unge under 18 år lider af angst.

På hjemmesiden www.angstforeningen.dk/vaerikkebange, som Egmont Fonden og Angstforeningen står bag, kan børn med angst og deres pårørende få hjælp til at håndtere angsten.

Henriette Christiansen, der er direktør i Egmont Fondens Støtte- og bevillingsadministration siger:

”I det nye webunivers kan børn med angst og deres forældre, søskende, venner, lærere osv. finde gode råd til, hvordan man kan håndtere angst. Målet er at kunne tale om angsten uden at være bange for den og gennem en fælles indsats at kunne hjælpe de unge med at håndtere angsten, så de trives bedre og kan deltage i samfundslivet på lige fod med andre”.

Det er Angstforeningen, der står bag udviklingen af hjemmesiden.

Formand for Angstforeningen, Katrine Herbst Ahlquist, siger:

“Angst er den mest udbredte psykiske lidelse blandt børn og unge i Danmark. Alligevel mangler der i høj grad viden om dette i befolkningen. Når børn får angst, så rammer det ikke bare det enkelte barn, men hele familien og angsten følger også med hen i skolen." 

"Det er vores håb, at det nye materiale kan være med til at forebygge angst hos børn og unge, formidle viden samt styrke samarbejdet mellem forældre og skole, så omgivelserne bliver bedre rustet til at spotte og hjælpe børn og unge med angst.”