teachfirst

Teach First Danmark modtager 9,5 mio. kr. fra Egmont Fonden

02.03.2017

Teach First Danmark har modtaget 9,5 mio. kr. ​fra Egmont Fonden gennem fondens Spireprogram, som er målrettet iværksættere, der arbejder med at styrke udsatte børn og unge læring og livsduelighed. 

Teach First Danmark vil skabe flere mønsterbrydere i den danske folkeskole. Derfor har organisationen i 2020 som ambition at rekruttere 100 nye lærere hvert år fra landets universiteter, der kan bidrage til at undervise over 16.000 børn på folkeskoler i socialt udsatte områder.

Den ambition skal 9,5 mio. kr. fra Egmont Fonden over de næste fire år være med til at realisere.

Egmont Fondens bevilling vil primært gå til strategisk evaluering af Teach First Danmark programmets effekt, styrkelse af synergieffekter med bl.a. Lær for Livet og udvikling af en økonomisk bæredygtig organisation, som er mere uafhængig af fondsmidler.

Henriette Christiansen, direktør for Egmont Fondens Støtte- og bevillingsadministration siger:

Forskningen viser, at læring sker i positive relationer mellem lærer og elev – og det gælder særligt for udsatte børn og unge. Teach First Danmark arbejder netop for at uddanne lærere med både engagement og en faglig værktøjskasse skræddersyet til undervisning af udsatte børn. Organisationen er således med til at sikre, at børnene får både læring og livsduelighed, som er afgørende, hvis de skal være i stand til at gennemføre en ungdomsuddannelse. Derfor har Egmont Fonden valgt at støtte udviklingen af Teach First Danmark.”

CEO i Teach First Danmark, Jesper Bergmann siger:

"Egmont Fondens donation ​er en afgørende milepæl i Teach First Danmarks ambitioner om at være med til at sikre alle børn og unge i Danmark muligheden for en god uddannelse. Det er samtidig en fortsat anerkendelse af vores arbejde og resultater gennem de sidste to år, hvor vi har udvalgt 56 graduates, som er med til at løfte over 3500 børn og unge i folkeskolen. Vi lægger stor vægt på kvaliteten af udvalgte kandidater og på at dokumentere den positive effekt af deres indsats. ​Med donationen fra Egmont Fonden får vi mulighed for at styrke vores kapacitet på ​flere niveauer.”

---------

Teach First Danmark har været en del af fase 2 af Egmont Fondens Spireprogram fra oktober 2015 til oktober 2016 med det formål at udvikle en forretnings- og strategiplan for de kommende fire år. I den forbindelse modtog Teach First Danmark 946.000 kr. fra Egmont Fonden.

 Læs mere om Egmont Fondens Spireprogram

Læs mere om Teach First Danmark på www.teachfirst.dk