Spire­programmet

Om Spireprogrammet

Spireprogrammet er for dig, der har en god idé til, hvordan flere børn og unge kan gennemføre en ungdomsuddannelse, men som mangler en organisatorisk ramme til at føre idéen ud i livet. Vi støtter både de helt grønne ildsjæle og mindre organisationer med potentiale.

I Spireprogrammet har vi fokus på at udvikle, afprøve og udbrede nye indsatser og på at opbygge bæredygtige organisationer.

Som spire får du udover økonomisk støtte også rådgivning, netværk og viden, som vi skræddersyr til netop dit behov. Mød nogle af vores spirer her på siden.

Skræddersyet støtte

Vi drøfter sammen, hvordan vi bedst kan hjælpe dig på din udviklingsrejse og skræddersyr støtten.

Kapital, rådgivning og viden

Vi bidrager med kapital, rådgivning og netværk.

Netværk

Som spire er du en del af et netværk af andre sociale innovatører.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan bliver jeg en del af Spireprogrammet?
Hvor meget kan jeg søge om støtte under Spireprogrammet?
Hvem er med i Spireprogrammet?

Spireprogrammet er for dig, der har en idé til en indsats, eller som allerede er godt i gang. Måske har du allerede været ude og afprøve din idé, eller måske er den stadig på tegnebrættet. Uanset hvad, så kan Spireprogrammet hjælpe dig på rette vej.

Du ansøger om at blive spire ved at følge vores ansøgningsforløb, som du kan læse mere om her. Du er også velkommen til at kontakte programchef Mads Espersen Lyager, der gerne svarer på dine spørgsmål.

Der er ikke en fast ramme for, hvor meget du kan søge om støtte til under Spireprogrammet.

Hvis din idé endnu er på tegnebrættet, vil vi typisk kunne støtte dig med et mindre beløb (fx 100.000 kr.) til udvikling og test. Hvis din indsats derimod er klar til en konceptualisering og afprøvning, vil vi typisk støtte med op til 1,5 mio. kr. Og er der tale om en omfattende udbredelse af jeres færdigudviklede og afprøvede koncept, kan vi støtte med et større beløb.

Vi har både helt grønne ildsjæle og etablerede organisationer i Spireprogrammet.

Det vigtigste er, at du har en idé, som falder inden for vores strategi og strategiske indsatsområder, og at den kapital, viden og netværk, som Spireprogrammet tilbyder, kan støtte din sociale iværksætterrejse til gavn for udsatte børn og unge.

Se alle spirebevillinger her.

Skolens venner

Skolens Venner

Vi støtter Skolens Venner, der er en forening af frivillige, som arbejder for at øge elevers trivsel og styrke deres personlige, sociale og faglige udvikling.

Gå til Skolens Venner

læs for livet

Læs for Livet

Vi støtter Læs for Livet, der donerer gratis, skræddersyede biblioteker til institutioner for udsatte børn og unge. Læs for Livet bruger bøgerne til at skabe en social forandring og give udsatte børn og unge gode oplevelser og muligheder for bedre liv.

Gå til Læs for Livet

Se alle vores spirebevillinger siden 2005

Gå til Bevillingsoversigt

Gå i dialog

Mads Espersen Lyager

Programchef

Email:
Telefon:
23 84 33 76