Egmont Fonden_Foundation

Ordblinde børn og unge fra udfordrede hjem

Egmont Fonden øremærker 10 mio. kr. til indsatser til gavn for ordblinde børn og unge, der vokser op i udfordrede hjem. Ansøgningsfristen er 1. juli 2019.

Udfordringen

Ansøgningsrunden 'Ordblinde børn og unge fra udfordrede hjem' er en del af Egmont Fondens fokus på ordblindhed.
Heldigvis klarer rigtig mange ordblinde sig godt gennem skolen med den rette støtte fra lærere, forældre og kammerater. Men hvis man er ordblind og samtidig vokser op i et hjem med svag social baggrund, hvor mulighederne for støtte er begrænsede, fordi familien måske kæmper med økonomiske, sociale eller andre problemer, så er børnene dobbeltudfordrede.
9 ud af de 10 ordblinde børn, som vokser op med en stærk social baggrund, har gennemført en ungdomsuddannelse, mens det samme alene gælder for knap hver anden ordblind ung med en svag social baggrund. Der er med andre ord en negativ sammenhæng mellem ordblindhed og barnets sociale baggrund. Det viser analyser lavet af Epinion for Egmont Fonden.
Ordblindhed opspores senere
Mindre støtte fra familie
Mindre støtte i skolen

Ordblindhed opspores senere

Ordblinde børn i familier med svag social baggrund i gennemsnit opspores senere end børn med stærk social baggrund.

Mindre støtte fra familie

Ordblinde børn og unge med svag social baggrund er mindre tilbøjelige til at få støtte fra familie og forældre til at håndtere deres ordblindhed i skolen.

Mindre støtte i skolen

Ordblinde børn og unge med svag social baggrund får mindre støtte i skolen end ordblinde børn og unge med stærk social baggrund.

Vi har udvalgt 12 indsatser til en samlet sum på ca. 14 mio. kr.

Se alle bevillinger her

Gå i dialog

Liv

Liv Fisker

Programchef

Email:
Telefon:
31 64 11 72

linkedin