Ny pulje til lokale indsatser med fokus på den gode skolestart

Lokale indsatser med fokus på den gode skolestart

Ny pulje med fokus på den gode skolestart skal bidrage til lokale indsatser, så alle børn får en god skolestart.

Udfordringen

Ansøgningsrunden 'Lokale indsatser med fokus på den gode skolestart' er en del af Egmont Fondens fokus på Den gode skolestart.
Hvert år starter cirka 62.000 danske børn i skole. Langt de fleste af dem har en god start på skolelivet, men et mindretal på 11,6 pct. trives ikke, viser nye tal i Egmont Rapporten 2019 ’NÅR STORE BLIVER SMÅ – giv alle børn en god skolestart’. Det vil vi gerne bidrage til at ændre.
Børn med udfordringer ved skolestart er ofte kendetegnet at have konflikter med deres kammerater, lærere og forældre. De har oplevet at være kede af det og mangle selvtillid. For at sikre alle børn en god start på skolelivet har Egmont Fonden oprettet en pulje på fem millioner kroner til lokale indsatser. Puljen skal fremme skoler, dagtilbud, foreninger, forældregrupper, PPR og kommuners mulighed for at skabe aktiviteter på skolestartsområdet.

Tak for interessen

Vi har modtaget 124 forespørgsler med en samlet sum på ca. 40 mio. kr.

11,6 % trives ikke
Dårlig skolestart trækker lange spor
Venner er vigtigst

11,6 % trives ikke

Hvert niende barn i børnehaveklassen og 1. klasse siger selv, at de trives dårligt i skolen.

Læs mere her

Dårlig skolestart trækker lange spor

Udfordringer ved skolestart kan følge børn senere hen i skolen og videre i uddannelsessystemet.

Læs mere her

Venner er vigtigst

At få venner og nogen at lege med fylder mest i børns tanker om skolestarten.

Læs mere her

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår er der ansøgningsfrist?
Hvem kan søge puljen?
Hvad kan man søge til?
Hvor meget kan man søge?
Hvad lægger Egmont Fonden vægt på?
Hvem sender man sin idé til?

1. dec. 2019: Frist for indsendelse af idé 
6. dec. 2019: Ansøgere får svar på idé
12. jan. 2020: Frist på anmodet ansøgning
12. marts 2020: Ansøgere får besked om potentiel støtte

Puljen kan søges af lokale aktører som fx skoler, dagtilbud, forældregrupper, PPR og kommuner. Nationale aktører er også velkomne til at kontakte Egmont Fonden for en uforpligtende dialog om støttemuligheder på området, men de vil ikke blive taget i betragtning under denne pulje. 

Der kan søges om støtte til lokale indsatser, der bidrager til, at alle børn får en god skolestart. Indsatserne skal have et stærkt børneperspektiv. Læs Egmont Fondens strategi for børne- og ungeinddragelse her.

Der kan søges om støtte på op til 500.000 kr. pr. indsats, men Egmont Fonden byder også indsatser velkommen, der har et mindre økonomisk omfang end dette. Indsatserne kan være kortvarige eller flerårige.

I udvælgelsen vil Egmont Fonden bl.a. skele til, om indsatsens forventede resultater står mål med indsatsens udgifter. Derudover skal indsatsen leve op til Egmont Fondens mål for den gode skolestart. Find dem her. Det vil blive vurderet positivt, hvis der indgår medfinansiering i ansøgningen. Dette bør fremgå af budgettet.

For at søge skal du benytte Egmont Fondens digitale ansøgningsskema. Det er vigtigt, at du på forhånd udfylder skemaet, da du ikke kan gemme undervejs. Hent skabelon her

Vil du vide mere?