ballon

Julehjælp til udsatte familier

17.12.2014

Egmont Fonden har netop givet i alt 600.000 kroner til Mødrehjælpen og Røde Kors. Pengene bliver uddelt som julehjælp til de familier, der trænger mest.

For de fleste er julen forbundet med lys og glæde, men for andre er julen årets sværeste tid. Mange familier har nemlig ikke råd til at holde jul. Derfor har Egmont Fonden netop givet 300.000 kroner til hhv. Røde Kors og Mødrehjælpen, der uddeler pengene som julehjælp til udsatte familier og økonomiske trængte familier.

En god jul til udsatte familier
Hos Mødrehjælpen er julehjælpen en økonomisk støtte til mad og gaver, som gives til familier, der ikke har råd til at fejre jul. Røde Kors’ julehjælp består i år af et gavekort til REMA 1000 på 800 kroner, som også gives til økonomisk trængte familier. Med donationen på de 600.000 kroner til Røde Kors og Mødrehjælpen er Egmont Fonden med til at sikre, at knap 700 familier får økonomisk støtte, så de kan købe julevarer og forhåbentlig få en god jul. 

Tilbud om langsigtet hjælp
Ud over økonomisk støtte består en del af julehjælpen hos både Røde Kors og Mødrehjælpen også i at tilbyde de udsatte familier langsigtet hjælp og støtte resten af året – fx i form af rådgivning og andre familierettede aktiviteter. Og behovet for julehjælp er stort. Sidste år søgte mere end 6500 familier om julehjælp hos Røde Kors, og næsten 6000 søgte julehjælp hos Mødrehjælpen.

En håndsrækning til dem, der har det allersværest
De 600.000 kroner er den del af de cirka 8,5 mio., Egmont Fonden hvert år uddeler som ”En Håndsrækning”. Siden 1920 har Egmont Fonden nemlig givet en håndsrækning til nogle af dem, der har det allersværest i vores samfund. Håndsrækningen uddeles i samarbejde med fem partnerorganisationer – herunder Røde Kors og Mødrehjælpen. Håndsrækningen kan fx være støtte til fritidsaktiviteter, ferielejr eller netop julehjælp – eller andet, der styrker de sårbare børn og unges muligheder for at leve et normalt børne- eller ungdomsliv.