rr-4

Iværksætter får seks mio. kr. til at styrke udsatte børn og unges lystlæsning

04.03.2016

Stifter og leder for nonprofit-organisationen Læs for Livet, Rachel Röst, modtager 6,25 mio. kr. fra Egmont Fondens Spireprogram til videreudvikling og udbredelse af organisationens arbejde med at opbygge skræddersyede biblioteker til udsatte børn og unge på krisecentre og døgninstitutioner.

Læs for Livet giver udsatte børn og unge adgang til gode bøger i hverdagen. Det skaber lyst til læsning og læring, hvilket styrker den sårbare gruppes livskvalitet og muligheden for at bryde den negative sociale arv.

Det har fået Egmont Fonden – gennem et nyt Spireprogram, som investerer i iværksættere – til at støtte Læs for Livets arbejde med at benytte litteratur som social innovation.

”Anbragte børn og unge klarer sig dårligere end andre børn og unge i skolen. Vi ved, at adgangen til lystbetonet læsning kan spille en afgørende rolle for børns sproglige udvikling og dermed deres muligheder for at klare sig godt i uddannelsessystemet og skabe sig et godt liv. Derfor vælger Egmont Fonden at styrke Læs for Livet,” siger Henriette Christiansen, direktør for Egmont Fondens Støtte- og bevillingsadministration.

Læs mere om Læs for Livet.