Egmont rapporten 2014

Egmont Rapporten 2014

Egmont Rapporten 2014 sætter fokus på børn og unge, der rammes af alvorlig sygdom eller sorg.

Hent Egmont Rapporten 2014

Udfordringen

Mange børn og unge oplever udfordringer i deres skoleliv – enten fordi de er sakket bagud fagligt, eller fordi de har personlige eller sociale udfordringer, som har udfordret deres læring. Disse børn og unge har brug for særlig støtte undervejs.

Lyt til børnene og de unge
Skærpet opmærksomhed på børnene
Tag hensyn til pårørende

Lyt til børnene og de unge

19 % af børn og unge, der rammes af alvorlig sygdom eller sorg, har ingen eller få voksne eller venner, de kan tale med, hvis de har problemer eller er kede af det. 31 % undgår at tale med venner om dødsfaldet eller sygdommen.

Skærpet opmærksomhed på børnene

I dag har næsten alle grundskoler en sorghandleplan, der skal støtte medarbejderne i at hjælpe børn og unge, når sorgen rammer. Denne bør suppleres eller udvides med en skærpet opmærksomhed på børnenes og de unges trivsel. Både under forældrenes alvorlige sygdom og længe efter dødsfaldet.

Tag hensyn til pårørende

Kun en fjerdedel af alle børn, der rammes af alvorlig sygdom eller sorg, har oplevet, at lægerne og sygeplejerskerne spurgte, hvordan de havde det.

Egmont rapporten 2014

Er Du Okay?

Børn, Unge og Sorg har udviklet et webbaseret rådgivningstilbud, som skal sikre, at langt flere børn og unge i sorg kan få relevant og kvalificeret støtte.

Gå til Er Du Okay?

Relevante materialer

Filtrer:
  • Alle