Sorg Kræftens Bekæmpelse
OmSorg, Kræftens Bekæmpelse/Cecilia Birkmose Samsson

Egmont Fonden støtter nye onlinekurser og videoguides til skolelærere om at støtte børn i sorg

19.01.2021

OmSorg i Kræftens Bekæmpelse lancerer nu med støtte fra Egmont Fonden og Sygeforsikringen ”danmark” en række gratis onlinekurser og videoguides til grundskolen, der skal understøtte lærere i grundskolen i at støtte børn i sorg.

Hvad siger man til et barn, der har mistet sin mor eller far? Hvordan lytter man på en god måde? Skal man spørge ind til sorgen, selv om barnet ser ud til at trives fint?

91 pct. af alle skoler har i dag en sorghandleplan. Den hjælper til at håndtere den akutte situation, når et barn på skolen oplever alvorlig sygdom i hjemmet eller mister en forælder eller søskende. Til gengæld efterlyser mere end 60 pct. af skolerne viden og redskaber til at støtte barnet på den lange bane og til at tage samtalen med et barn i sorg. Det viser en omfattende undersøgelse foretaget af Epinion for OmSorg i Kræftens Bekæmpelse.

Derfor lancerer OmSorg i dag en række gratis onlinekurser, webinarer og netværksgrupper samt seks videoguides, der skal understøtte lærere i grundskolen i at støtte børn i sorg.

Maria Hartmann, antropolog og projektleder i OmSorg, glæder sig over, at det takket være støtte fra Egmont Fonden og Sygeforsikringen ”danmark” er muligt at tilbyde skoler i hele landet gratis og lettilgængelige online-redskaber:

- Der er ingen tvivl om, at lærerne på landets skoler rigtig gerne vil støtte elever, der har en alvorligt syg forælder eller som mister deres mor eller far. Det viser undersøgelsen tydeligt. Men mange savner helt konkrete svar på, hvad de skal gøre for at hjælpe bedst muligt. Derfor er vi glade for, at vi nu kan tilbyde både onlinekurser og videoguides, som giver konkret og hverdagsnær hjælp til lærere i hele landet, siger Maria Hartmann.

De seks videoguides og evalueringen af ’Sorghandleplan 2.0’ er finansieret af Egmont Fonden. Dette afslutter et mangeårigt samarbejde med Egmont Fonden om at styrke skolers støtte til sorgramte elever. Fonden har samlet finansieret en ph.d. om sorgramte børns ønsker til deres skole, en pixi-rappport og manualen Sorghandleplan 2.0.

Onlinekurser, webinarer og netværksmøder er støttet af Sygeforsikringen ”danmark”, der yderligere har bevilget midlet til at udvide lærings- og trivselssitet læromsorg.dk – der i dag er målrettet 3.-6.klasse – så det også omfatter både ind- og udskoling.

Læs mere om tiltaget