Corona
Promo

Egmont Fonden bevilger ekstra coronastøtte til partnerorganisationer

21.12.2020

Som følge af coronakrisen har Egmont Fonden bevilget ekstra 5,4 mio. kr. til seks partnerorganisationer i Danmark og Norge. Formålet er at imødekomme udsatte børn og unges øgede støttebehov under coronakrisen.

Endnu flere af de allermest udsatte børn og unge i Danmark og Norge kan få hjælp, efter at Egmont Fondens bestyrelse har besluttet at give ekstra 5,4 mio. kr. til disse børn og unge.

Bevillingskronerne fordeles mellem seks civilsamfundsorganisationer, der som følge af coronakrisen oplever en øget efterspørgsel på deres støtte, og som Egmont Fonden i forvejen har et tæt og mangeårigt samarbejde med. Det drejer sig om organisationen Lær for Livet og fem af Egmont Fondens partnerorganisationer under En Håndsrækning: Røde Kors i Danmark, Norske Kvinners Sanitetsforening, Børnehjælpsdagen, Efterskoleforeningen og Fonden for Socialt Ansvar.

Egmont Fonden gav også disse organisationer, samt Børns Vilkår og Røde Kors i Norge, en merbevilling på 6,2 mio. kr. i maj som følge af coronakrisen.

”Vi ser et stort behov for at støtte mange børn og unge, som er ekstra udfordrede i denne krisetid. De har i den grad brug for en håndsrækning og for hjælp her og nu. Derfor giver vi endnu en ekstraordinær, coronarelateret merbevilling til seks partnerorganisationer. De er alle i direkte kontakt med udsatte børn og unge med et stort støttebehov”, siger Henriette Christiansen, direktør i Egmont Fonden.

I alt forventer Egmont Fonden, at mindst 860 yderligere børn og unge i Danmark og Norge modtager direkte støtte gennem merbevillingen.

Merbevillingerne ligger udover den ordinære støtte, som de seks partnerorganisationer hvert år modtager. Til sammen modtager partnerorganisationerne i alt 16.725.000 mio. kr. i 2021.

Se oversigt over fordeling af den ekstra coronastøtte nedenfor:

En Håndsrækning
En Håndsrækning er Egmont Fondens direkte økonomiske støtte til udsatte familier og enkeltpersoner. Støtten søges og uddeles via Egmont Fondens seks partnerskaber, herunder Efterskoleforeningen, Røde Kors Danmark, Mødrehjælpen, Børnehjælpsdagen, Fonden for Socialt Ansvar og Norske Kvinners Sannitetsforening i Norge. I alt giver Egmont Fonden årligt en økonomisk håndsrækning på ca. 11 mio. kr. til udsatte familier, børn og unge. Læs mere Om En Håndsrækning her.

 • Røde Kors i Danmark: 1 mio. kr.
  Røde Kors er Danmarks største humanitære NGO med ca. 32.000 aktive frivillige og mere end 200 lokale Røde Kors afdelinger over hele landet. Desuden driver de mere end 50 familienetværk for udsatte familier i hele Danmark. Støtten skal bruges til netværksaktiviteter for børn, f.eks. fritidsaktiviteter, lejre og fødselsdage, samt støtte til uledsagede mindreårige flygtninge i form af computere, offentlig transport og cykler. Røde Kors forventer med støtten at nå yderligere 300 børn. Udover coronastøtten modtager Røde Kors 3,5 mio. kr. i 2021 som en del af partnerskabet under En Håndsrækning.

 • Norske Kvinners Sannitetsforening: 500.000 kr.
  Norske Kvinners Sannitetsforening (NKS) er en af de største NGO'er i Norge med mere end 48.000 frivillige og 650 lokale afdelinger. Støtten skal bruges på at dække omkostninger forbundet med fritidsaktiviteter og skolegang for børn og unge. NKS forventer med støtten at nå yderligere 150 børn. Udover coronastøtten modtager NKS 2 mio. kr. i 2021 som en del af partnerskabet under En Håndsrækning.

 • Børnehjælpsdagen: 450.000 kr.
  Børnehjælpsdagen med støtten i alt at nå yderligere 70 børn. Udover coronastøtten modtager Børnehjælpsdagen 1,75 mio. kr. i 2021 som en del af partnerskabet under En Håndsrækning.

 • Efterskoleforeningen: 500.000 kr.
  Efterskoleforeningen er både en medlemsorganisation, en interesseorganisation og en folkelig bevægelse. Støtten skal bruges til delvis dækkning udgifterne til efterskoleophold for unge i læringsvanskeligheder. Efterskoleforeningen forventer med støtten i alt at nå yderligere 23 børn. Udover coronastøtten modtager Efterskoleforeningen 1,3 mio. kr. i 2021 som en del af partnerskabet under En Håndsrækning.

 • Fonden for Socialt Ansvar: 600.000 kr.
  Som en direkte konsekvens af coronakrisen oplever Fonden for Socialt Ansvar et øget behov for ekstra hjælp og støtte til udsatte familier. Støtten skal bidrage til støtte til bl.a. skole- og fritidsaktiviteter. Fonden for Socialt Ansvar forventer med støtten i alt at nå yderligere 317 børn. Udover coronastøtten modtager Fonden for Socialt Ansvar 1 mio. kr. i 2021 som en del af partnerskabet under En Håndsrækning.

Lær for Livet: 2,375 mio. kr.
Lær for Livet er et landsdækkende læringsprogram for anbragte børn og børn i udsatte positioner. Støtten skal bruges til afholde 12 ekstra camps og eksamenstræning for de unge, som grundet nedlukning af skolerne, har brug for ekstra læringsstøtte. Udover coronastøtten modtager Lær for Livet 6 mio. kr. som en del af partnerskabet mellem Egmont Fonden og Lær for Livet.

For yderligere oplysninger
Marie Andergren, kommunikationschef i Egmont Fonden, maa@egmontfonden.dk, 2491 5652