jesper

Direktør modtager en million til at skabe flere mønsterbrydere på skoler i udsatte områder

25.04.2016

Medstifter og direktør for Teach First Danmark, Jesper Bergmann, har modtaget 946.000 kr. fra Egmont Fonden til at sikre videreudvikling af organisationen i Danmark.

Teach First Danmark er en nonprofit-organisation, som arbejder for at sikre alle børn i Danmark en god uddannelse – uanset social baggrund. Organisationen hjælper med at uddanne nogle af de mest kompetente og relationsstærke kandidater fra universiteterne til at undervise i folkeskolefag i udsatte boligområder. 

Det har fået Egmont Fonden – gennem et nyt Spireprogram, som investerer i iværksættere – til at støtte Teach First Danmark.

Forskningen viser, at læring sker i positive relationer mellem lærer og elev – og det gælder særligt for udsatte børn og unge. Teach First Danmark arbejder netop for at uddanne lærere med både engagement og en faglig værktøjskasse skræddersyet til undervisning af udsatte børn. Organisationen er således med til at sikre, at børnene får både omsorg og læring, så de kan begå sig i skolen og i livet. Derfor har Egmont Fonden valgt at støtte udviklingen af Teach First Danmark,” siger Henriette Christiansen, direktør for Egmont Fondens Støtte- og bevillingsadministration.