den-er-til-dig-far

Den er til dig, far!

21.05.2015

Mathias fortalte i Egmont Rapporten 2014 om at miste sin far. Mathias vil gerne hjælpe andre børn og unge i samme situation. Det gør han i serien “Den er til dig, far!”, der senere på året bliver vist på DR Ultra.


For et år siden døde Mathias’ far af ALS – en aggressiv form for muskelsvind. Det fortalte Mathias om i Egmont Rapporten 2014, hvor temaet var sygdom og død. Siden udgivelsen af Egmont Rapporten 2014 har et filmhold fulgt Mathias, som har en sjælden evne til at formidle sin historie – på hudløs åben og ærlig vis fortæller han om sin sorg, sit savn og om, hvordan han har det midt i sit livs store krise.

Det første år uden en far
Mathias ved, hvad det vil sige at leve med sorgen, at møde tavsheden fra omgivelserne og alligevel komme videre med livet, og det fortæller han om i programserien ”Den er til dig, far!”. I seks afsnit følger vi Mathias gennem det første år efter hans fars død. Det er et år fyldt med vendepunkter: Konfirmation, slankekur, mors nye butik, det første år på en ny skole – og det første år uden en far.