sk-c3-a6rmbillede-202017-08-18-20kl.-2009.31.55

Deltag i konferencen om børn og unge i sorg d. 18/9

18.08.2017

Børn, Unge & Sorg og Egmont Fonden inviterer til konference om børn, unge og sorg den 18. september 2017.

Hvert år mister oplever 6.000 børn og unge at miste en mor, far, søster eller bror. Når børn og unge mister, så rammes de tit dobbelt. De kæmper først og fremmest med savnet og tabet. Derudover møder de ofte en mur af tavshed fra omgivelsernes side. Det kan være svært for efterladte børn og unge at tale med deres nærmeste familie om tabet, fordi hele familien er i sorg. Vi har derfor alle et ansvar for at sikre, at ingen børn og unge går alene med deres sorg. Ikke mindst de fagprofessionelle, der er en stor del af børnenes og de unges hverdag.

En sorgproces er voldsom og livsomvæltende. Alle efterladte børn og unge har brug for omgivelsernes støtte og opbakning! For de fleste efterladte vil de mest voldsomme reaktioner aftage gradvist efter et stykke tid og de kan på sigt få et godt liv. Børn og unge der mister, er dog særligt sårbare. 3 ud af 10 efterladte børn og unge er i risiko for at udvikle svære sorgreaktioner. De bliver syge af sorg og får brug for professionel hjælp. Her kan støtte og hjælp fra netværket ikke stå alene.

Konferencen er for dig, der er lærer, pædagog, psykolog, sygeplejerske eller som i en anden funktion eller rolle møder efterladte børn og unge i dit arbejde – og som derfor har en helt særlig mulighed for at gøre en forskel i deres liv. Både når det gælder den daglige støtte til alle efterladte børn og unge, der har brug for en hverdag, som både kan rumme sorgen og give et frirum fra den! Men også når det gælder om at spotte netop de efterladte børn og unge, der får det særligt svært og som får brug for, at de voksne omkring dem, har den nødvendige faglige viden om sorg – og modet til at tale om den!

På denne konference, der er arrangeret af Egmont Fonden og Børn, Unge & Sorg, får du nyeste viden om sorg og sorgreaktioner fra både forskere og praktikere – og redskaber til at omsætte den til handling i din hverdag!

Du får som deltager i konferencen og dit eget eksemplar af bogen ’Jeg vil gerne tale om min sorg’, der er udgivet af Egmont Fonden og netop udgivet på Akademisk Forlag.