Logo

RSS Print

En Håndsrækning

Siden 1920 har Egmont Fonden givet en håndsrækning til nogle af dem, som har det allersværest i vores samfund. I dag støtter vi børn og unge, som er økonomisk, socialt og sundhedsmæssigt udsatte. 

Egmont Fonden har afsat 50 mio. kr. til En Håndsrækning i perioden 2017-2021 til udsatte børn og deres familier. Pengene skal gå til akut økonomisk hjælp til de børn og familier, der har allermest brug for det. 

Håndsrækningen til børn og unge kan fx være støtte til fritidsaktiviteter, ferielejr, julehjælp eller andet, der styrker muligheden for at leve et normalt børne- eller ungdomsliv. 

Egmont Fonden uddeler ikke længere selv denne støtte. I stedet uddeles den via tre danske og en norsk organisation, som er i tæt kontakt med de børn og unge, som har behov for støtten:

De fire organisationer sørger for, at håndsrækningen fra Egmont Fonden følges op af mere langsigtet hjælp, fx rådgivning, terapi eller sociale aktiviteter for børnene og deres familier.

Hvem kan søge?

Man kan ikke søge Egmont Fonden direkte om denne støtte.

Det er de fire organisationer, som vurderer, hvilken type håndsrækning det enkelte barn, den unge eller familien har behov for. Overordnet gælder, at børnene og familierne kan få en håndsrækning, hvis familien eller barnet er udsat for særlige sociale, læringsmæssige eller sundhedsmæssige belastninger.