skilsmisse-dreng-pige

Skilsmissebørn: Pres ikke på med bonusforældre

25.01.2016

8 ud af 10 skilsmissebørn oplever, at forældrene får nye kærester. Børnene har brug for tid til at vænne sig til de nye kærester, viser ny rapport fra Børns Vilkår og Egmont Fonden.

Vent med at introducere en ny kæreste, til du er sikker på, at forholdet holder.

Sådan lyder et af rådene fra Børns Vilkår på baggrund af en ny rapport fra Børns Vilkår og Egmont Fonden, der viser, at 8 ud af 10 skilsmissebørn oplever, at forældrene får nye kærester. Mange af børnene efterspørger tid til at omstille sig, viser rapporten, der giver et unikt indblik i, hvordan det er at være barn, når mor og far bliver skilt fordi BørneTelefonen hos Børns Vilkår jo netop fungerer som ventil for det, man ikke kan sige til sine forældre.

”For mange af børnene er det ikke den nye kæreste i sig selv, der er udfordrende. Det er derimod det, at forældrene rykker videre og fremover ikke kun skal være forældre, men også kærester til en fremmed person,” siger seniorkonsulent Bente Boserup, der derfor råder forældre til at gå langsomt frem i forhold til at introducere børnene for nye kærester.

Samtidig oplever 66 procent af alle skilsmissebørn, at mor eller far også bryder med den nye kæreste, viser undersøgelsen.

”Hvis barnet skal forholde sig til for mange voksne, bliver de forvirrede og utrygge. I værste fald kan de senere i livet få svært ved at knytte sig til andre, for de lærer, at de alligevel forsvinder,” siger Bente Boserup.

For at hjælpe forældre med at gøre skilsmisser så børnevenlige som muligt, har Børns Vilkår sammen med Egmont Fonden lavet sitet skiltmedbørn.dk

”At blive skilt bliver i dag betragtet som normalt. Men for børnene er en skilsmisse aldrig ’normal’ og mange børn føler sig meget alene med deres tanker. Derfor ønsker vi gennem råd og viden at støtte forældre, der ønsker at hjælpe deres børn bedst muligt i forbindelse med skilsmissen,” lyder det fra Henriette Christiansen, direktør i Egmont Fondens Støtte- og bevillingsadministration.