case1

En Håndsrækning hjælper børn og deres mødre

30.08.2016

Via en Håndsrækning uddeler Egmont Fonden i samarbejde med LOKK økonomisk støtte til kvinder, som har opholdt sig på et krisecenter. 

Sådan lyder det fra Stine og hendes søn William, som har været tidligere beboere på et krisecenter. Via En Håndsrækning, hvor Egmont Fonden samarbejder med LOKK (Landsorganisation af Kvindekrisecentre), fik Stine og William økonomisk støtte til at tage hul på et nyt kapitel i deres liv.

Efter at have boet på krisecenter i en længere periode sammen med sin søn William, flyttede Stine sidste sommer ud i egen lejlighed.

Pengene brugte Stine bl.a. på at indrette sønnens værelse. ”For mig var det vigtigst, at min drengs værelse var fint, når vi flyttede ind i den nye lejlighed. At han havde en seng og et skrivebord og sådan,” fortæller hun.

Hun købte også en cykel og en cykelhjelm til William. ”Han var meget, meget glad. Han spurgte, hvem der havde givet ham cyklen. Jeg havde ikke lyst til at tage æren for det. Jeg ville have, at han vidste, at cyklen kom fra nogle, der havde tænkt på os,” siger Stine.

William fik også en lille computer, som han bl.a. kan bruge til at lave regnestykker på. William skal nemlig snart starte i skole. ”For ham var det, det bedste at få,” fortæller hun.

Da Stine fik bevillingsbrevet fra Egmont Fonden, blev hun meget rørt. ”Det var faktisk meget overvældende, fordi det var et stort beløb. Jeg kæmpede jo med at få tingene til at fungere. Før jeg kom på krisecenter, havde jeg et godt job og en lejlighed, og lige pludselig var jeg på kontanthjælp. Da vi kom på krisecenter, havde vi ingen ting med os. Jeg tog bilen, og så kørte jeg. Derfor var det utrolig stort at få den her støtte. Jeg blev meget rørt, ja jeg tudede ligefrem,” fortæller hun.

Stine husker, at hun var overrasket over, hvor hurtigt det gik fra hun ansøgte om støtte til, at hun stod med bevillingsbrevet i hånden. ”Det gik utrolig stærkt fra vi ansøgte til pengene stod på kontoen,” fortæller hun.

”Det har været en gevaldig hjælp. Nu har vi fået etableret et almindeligt liv, hvis man kan sige det sådan. Jeg har fået nyt arbejde, og min søn skal starte i skole. Jeg er bare taknemmelig for, at vi har så godt et system, og at der findes de her steder, hvor man kan søge om støtte,” afslutter Stine. 

Af hensyn til anonymitet er Stine og William opdigtede navne. LOKK er bekendt med deres identitet.