egmont60

Egmont Højskolen fylder 60 år

01.11.2016

I dag har Egmont Højskolen 60-års-jubilæum. Det bliver fejret med reception, foredrag, musikarrangementer og med præsentationen af projektet “Egmonts Livskraft”, som er støttet af Egmont Fonden.

I dag er det 60 år siden, at Egmont Højskolen åbnede. Siden 1956 har højskolen dannet ramme om et miljø, hvor elever og kursister tilegner sig viden, udveksler livserfaringer og får nye muligheder for at engagere sig i livet og i samfundet.

I forbindelse med fejringen af jubilæet lanceres projektet  “Egmonts Livskraft”, som viser skolens kultur og historie. På projektets hjemmeside kan man blandt andet se foto fra livet på højskolen, læse om skolens historie og se fem korte film, hvor elever, lærere og ansatte diskuterer centrale emner for højskolens ånd. Egmont Fonden har støttet projektet, som blev skabt på initiativ af fotograf Tina Enghoff og projektkonsulent Anette Molbech.

Henriette Christiansen, direktør for Egmont Fondens Støtte- og bevillingsadministration, ønsker Egmont Højskolen tillykke:

“Stort tillykke til Egmont Højskolen, som gennem mange år har gjort en betydningsfuld indsats for at styrke læring og livsduelighed for unge mennesker i mange forskellige livssituationer,” siger hun.

Egmont Højskolen blev tilbage i 1956 grundlagt af Dansk Handicap Forbund og Samfundet og Hjemmet for Vanføre, som en skole for mennesker med et fysisk handicap. I 1970 blev skolens formål ændret til at skulle sikre integration af fysisk handicappede, og i dag fungerer Egmont Højskolen som en almindelig dansk folkehøjskole for alle, men dog stadig med et særligt ansvar for mennesker med et handicap.

I dag har omkring en fjerdedel af skolens 200 elever brug for omfattende personlig hjælp. Det imødekommer skolen med en række hjælpeordninger: de elever, der har brug for personlig hjælp, kan ansætte en til tre assistenter, som samtidig også er elever på højskolen, og som kan hjælpe uden for undervisningstiden – fra at komme i bad eller gøre rent til at shoppe eller gå i biografen. I undervisningstiden overtager skolens hjælpelærere rollen som assistenter.

Egmont Højskolens 60-års-jubilæum fejres i dag med åbent hus og reception fra kl. 14-18.