kronik-ungeudafcirkel

Bedre hjælp til unge på kanten

29.01.2016

Turboforløb kan hjælpe unge til et godt skole- og arbejdsliv. Flere unge skal have gavn af erfaringerne herfra og hjælp til at bryde den onde cirkel, lyder det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen og undervisningsminister Ellen Trane Nørby i Jyllands-Posten d. 22/1-16. 

Egmont Fondens signaturprojekt Lær for Livet, Plan T og Drengeakademiet, som også er støttet af Egmont Fonden, fremhæves af statsminister Lars Løkke Rasmussen og undervisningsminister Ellen Trane Nørby som projekter, der har en positiv effekt over for unge med faglige udfordringer:

Initiativer som Lær for Livet, læsecampen Plan T i Odense, Drengeakademiet og andre forløb viser, at elever kan rykke sig flere skoleår på få uger. Forskning bekræfter, at målrettede forløb for mindre grupper af elever er noget af det mest effektive for de unge, der har faglige udfordringer. Mange kommuner tilbyder allerede den slags turboforløb, men langt flere kunne med fordel gøre det,” skriver de to ministre (JP d. 22/1-16).

Med nedsættelsen af en ekspertgruppe vil statsministeren og undervisningsministeren hjælpe unge til at bryde den onde læringscirkel og derved sikre dem de rette betingelser for at skabe et godt skole- og arbejdsliv.

Egmont Fonden har i de seneste år været med til at udvikle turboforløb til flere forskellige målgrupper og satte sidste år fokus på behovet for turboforløb med Egmont Rapporten 2015. Vi glæder os over, at der nu kommer øget opmærksomhed på at udbrede de gode erfaringer, så flere unge får mulighed for at skabe sig et godt liv.

Hele kronikken kan læses her.