Logo

Nyheder

Ny foreløbig delrapport om intensive læringsforløb Ny foreløbig delrapport om intensive læringsforløb Ny foreløbig delrapport om intensive læringsforløb
Nyheder

Ny foreløbig delrapport om intensive læringsforløb

Oktober 25, 2019.

Trygfondens Børneforskningscenter og Rambøll laver på vegne af Bikubenfonden og Egmont Fonden et effektstudie af tre intensive læringsforløb. Ny delrapport viser de foreløbige kvantitative resultater fra en af de tre indsatser; KøbenhavnerAkademiet.

God skolestart kræver ledelse og samarbejde God skolestart kræver ledelse og samarbejde God skolestart kræver ledelse og samarbejde
Nyheder

God skolestart kræver ledelse og samarbejde

August 22, 2019.

I københavnerbydelen Amager bliver samarbejdet om god skolestart for alle højt prioriteret på skoler, i dagtilbud og i forvaltningen. Systematisk videndeling om udsatte børn er en vigtig del af indsatsen. 

Frivillige får flere fædre med Frivillige får flere fædre med Frivillige får flere fædre med
Nyheder

Frivillige får flere fædre med

August 20, 2019.

En del fædre er usikre på, hvilken rolle de kan spille, når deres barn skal i skole. Det er erfaringen i fædreindsatsen Baba, som opfordrer skoler til at være mere tydelige om fædres ansvar i skolestarten. 

Forældre starter også i skole Forældre starter også i skole Forældre starter også i skole
Nyheder

Forældre starter også i skole

August 19, 2019.

Der er stort potentiale i, at dagtilbud og skoler styrker samarbejdet med forældre til børn, der starter i skole. Især samarbejdet med familier i udsatte positioner kan styrkes. Tydelighed og tryghed er nøgleord. 

Mange kan bidrage til god skolestart Mange kan bidrage til god skolestart Mange kan bidrage til god skolestart
Nyheder

Mange kan bidrage til god skolestart

August 17, 2019.

Civilsamfundet og frivillige kan gøre en vigtig forskel for udsatte børn i skolestarten. Det sker allerede, og der er behov for mere, vurderer formanden for Frivilligrådet, Mads Roke Clausen. 

Skolestart gør store børn små igen Skolestart gør store børn små igen Skolestart gør store børn små igen
Nyheder

Skolestart gør store børn små igen

August 16, 2019.

At hjælpe børn godt i gang med skolelivet kræver forståelse af, hvad børnene i den alder især er optaget af: gode lege med andre børn og nysgerrige samtaler med voksne. Begge dele er vigtige forberedelser til skolelivet, fastslår børneforsker. 

Tre skridt på vejen til den gode skolestart Tre skridt på vejen til den gode skolestart Tre skridt på vejen til den gode skolestart
Nyheder

Tre skridt på vejen til den gode skolestart

August 14, 2019.

At få alle godt i gang med skolelivet er en indsats, der skal starte allerede i dagtilbud. Den skal sikre, at barnet oplever sammenhæng, og skolen skal være parat til at tage godt imod børn med forskellige behov. Det viser forskning i god skolestart.

Nyt partnerskab skal give alle børn den bedste start på livet Nyt partnerskab skal give alle børn den bedste start på livet Nyt partnerskab skal give alle børn den bedste start på livet
Nyheder

Nyt partnerskab skal give alle børn den bedste start på livet

April 20, 2019.

Mødrehjælpen og Egmont Fonden indgår et femårigt partnerskab kaldet '1000 Dage', der skal give gravide og nybagte forældre én samlet indgang til viden, rådgivning og støtte fra graviditet til barnets treårs fødselsdag. Partnerne investerer knap 40 millioner kroner i at styrke den tidlige indsats i Danmark.