Logo

RSS Print

Egmontkoncernen

Egmont er en erhvervsdrivende fond, hvor en del af mediekoncernens overskud går til at støtte udsatte børn og unge samt filmtalenter, mens det øvrige overskud geninvesteres i at udvikle mediekoncernen. Hovedaktiviteten er i Danmark, men uddelingerne i Norge er øget. 

  • Foto: Egmont

    Foto: Egmont

  • Foto: Egmont

    Foto: Egmont

Siden 1920 er overskuddet i Egmont Fonden enten blevet geninvesteret i erhvervsvirksomheden eller anvendt til fondens almennyttige aktiviteter.

Egmont startede i 1878 som et bogtrykkeri og er i dag blandt Nordens største medievirksomheder med udgivelser i mere end 30 lande.

Siden 1920 er der uddelt 2,9 mia. kr. omregnet til nutidsværdi. I 2017 har Egmont uddelt 96 mio. kroner, hvoraf Nordisk Film Fonden har uddelt 5 mio. kroner. En ny almennyttig strategi for 2017-21 har målet, at alle unge i 2030 skal være i stand til at tage en ungdomsuddannelse. 400 anbragte børn er nu indskrevet i signaturprogrammet Lær for Livet, hvor anbragte børn kommer på læringscamp og får en personlig mentor. I april 2017 afholdt Egmont sit første Børnetopmøde, hvor 30 anbragte børn og unge kom med deres bud på, hvad der skal til for at styrke deres læring og livsduelighed.

Egmont Rapporten 2017 satte fokus på, hvad der skal til, for at anbragte børn og unge når målet om en ungdomsuddannelse og dermed får et solidt afsæt for et godt liv. Et partnerskab med Red Barnet Ungdom sikrer 120 læringscafeer over hele landet, hvor 5.000 fagligt og socialt udsatte børn og unge kan få mere mod på skolelivet. Et partnerskab med Efterskoleforeningen betyder, at flere unge fra lavindkomstfamilier får mulighed for et efterskoleophold. I Norge støttede Egmont blandt andet projektet Læseven, hvor frivillige læser højt for børn. Nordisk Film Fonden sendte i 2017 59 filmtalenter ud i verden gennem dets rejselegater og uddelte dets største enkeltstående donation nogensinde på én mio. kroner, der skal sikre flere visuelle effekter i talentfilm. 

Om Egmont

Egmont er Danmarks største mediekoncern med aktiviteter i 30 lande og 6.600 medarbejdere. Vi står for stærkt medieindhold og digital innovation. Vi ejer bl.a. Nordisk Film, TV 2 i Norge, Lindhardt og Ringhof og Egmont Publishing, der udgiver mere end 700 magasiner. Egmont er en fond, som omsætter for 11,3 mia. kr. og støtter børn og unge samt filmtalenter med knap 100 mio. kr. om året.