Logo

RSS Print

Lær for Livet

Lær for Livet er et program støttet af Egmont Fonden, der skal sikre omsorgsfuld læring til anbragte børn og unge. Ét af de børn, der oplever at blive hørt, er 15-årige Emma-Luna, der er en del af Lær for Livets Learning Kid Council. I Learning Kid Council kommer de anbragte børn og unge med råd og bidrag til hvordan Lær for Livet kan styrke deres læring og livsduelighed bedst muligt. 

15-årige Emma-Luna fortæller her, hvorfor vi som samfund skal blive bedre til at lytte til anbragte børn og unge som hende. 

"...Jeg er et barn af kommunen, så dét, at folk lytter til mig, gør, at jeg bliver min egen og et barn ligesom alle andre"
Emma-Luna, 15 år, anbragt på døgninstitution i 7 år.

Egmont Fonden og Lær for Livet arbejder for at sætte barnet i centrum, og skabe forandringer for og med børn. I Lær for Livet bliver der lyttet til børnenes stemmer, meninger og udsagn. Det er en del af programmets DNA, dels for at kunne forbedre den konkrete indsats og dels for at give børnene medindflydelse, og derved styrke deres selvtillid, engagement og motivation.

Learning Kid Council er Lær for Livets børnepanel, der skal sikre, at de anbragte børn og unges stemmer bliver hørt. Børnene, der deltager i Learning Kids Council oplever at være særlig udvalgt og det er tydeligt, at de er stolte af at blive hørt og taget alvorligt er Lær for Livets erfaringer. Learning Kid Council består af 2-4 repræsentanter fra hver årgang, der mødes to gange årligt, for at diskutere børnenes perspektiv på hvad Lær for Livet kan gøre bedre, eller hvad de gerne vil have mere af i programmet. 

Læs mere om Lær for Livets initiativer for børneinddragelse her