ung-familie-c3-b8konom-modtager

Ung familieøkonom modtager årets Egmontlegat

22.06.2015

Ph.d.-studerende Benjamin Ly Serena skal klarlægge, hvordan man giver børn en god start på livet – han har netop modtaget Egmontlegatet på 100.000 kr. til arbejdet.

Hvornår og hvordan støtter man bedst gravide, mødre og børn, så børnene får en god start på livet? Det er hovedspørgsmålet, som ph.d. studerende Benjamin Ly Serena fra Københavns Universitet skal i gang med at besvare. Og passionen for emnet er stort: ”Det er ikke alene uretfærdigt, når børn fra ringe kår ikke har midlerne til at nå deres fulde potentiale – det er også et tab for samfundet”, siger den 24-årige topstuderende.

Et økonomisk blik på en god barndom
Benjamin Ly Serena er ph.d. i økonomi og arbejder med ”Family Economics”, som er et relativt nyt forskningsfelt i Danmark og handler om, hvordan graden af ressourcer påvirker børns eller familiers liv. Med legatet fra Egmont Fonden får han mulighed for sparre med de bedste udenlandske eksperter på området: ”Egmontlegatet giver mig mulighed for at arbejde med nogle af de førende forskere inden for feltet på Columbia University. Jeg håber, at jeg gennem studiet kan vise, hvordan selv små investeringer i barndommen kan ændre en persons vej gennem livet.”

Direktør for Egmont Fondens Støtte- og bevillingsadministration, Henriette Christiansen, er glad for at kunne overrække Egmontlegatet til Benjamin Ly Serena: ”Den gode start på livet er netop, hvad Egmont Fonden arbejder for. Med Benjamins analyser får vi et afgørende blik ind i virkeligheden og bliver klogere på, hvordan vi bedst giver både mor og barn til en god start på livet”.

Påvirkninger allerede i fosterstadiet
Benjamin Ly Serenas analyser starter allerede i fosterstadiet, hvor han ser på tiden inde i moderens mave. Han skal bl.a. vise, hvordan moderens ressourcer og adfærd påvirker barnets helbred, evner og intelligens fra forsterstadiet og helt op i voksenlivet og analysere, hvilke indsatser der er mest effektive til at forhindre negative påvirkninger, også i den tidlige ungdom.

Fakta: Egmontlegatet er også kendt som ”J. C. Petersen og hustru Fanny Petersens Legat”. Det administreres af Egmont Fonden. J.C. Petersen var Egmonts første direktør.