l-c3-b8sningskonkurrencen-skudt-i-gang

Egmont Fondens løsningskonkurrence er skudt i gang

25.08.2015

Hvordan kan vi bedst hjælpe familier, der oplever alvorlig sygdom og død, så deres hverdag ikke bryder sammen? Det diskuterede eksperter, kommunikationsfolk og sorgerfarne til Egmont Fondens Call for Action torsdag den 20.august. Workshoppen er startskuddet til en løsningskonkurrence, hvor man kan vinde 100.000 kroner til at udvikle sin idé.

”Tænk på et sammenskudsgilde. Du vil gerne holde en fest, men har måske ikke stole nok, ikke penge nok, ikke plads nok. Derfor holder du et sammenskudsgilde, hvor alle kan spytte i puljen og bidrage til, at festen kan blive til noget. Kan vi mon overføre den tankegang til en situation, hvor en familie er ramt af sygdom og død? ” Sådan starter Nadja Pass, der faciliterer Egmont Fondens Call for Action. Hun giver deltagerne 10 minutter til helt konkret at diskutere, hvordan de selv kan bidrage til sammenskudsgildet for familier, der rammes af sygdom og død. I rummet sidder blandt andet organisationer som Kræftens Bekæmpelse, Børn, Unge & Sorg og Hjerteforeningen, der er eksperter inden for området. Der sidder kommunikationsfolk, der er gode til at formidle budskaber og nå bredt ud – og der sidder mennesker, der selv har oplevet at have sygdom og død tæt inde på livet, og som på modig vis deler ud af deres erfaringer og perspektiver. Nadja ringer med en klokke og siger ”Sæt i gang”, og herefter væltes man nærmest omkuld af de høje stemmer, der straks breder sig i det lille rum. Der snakkes, idéudveksles, fortælles – samtalen er i gang.  

Sorgramte familier har brug for hjælp
Egmont Fondens Call for Action er sat i søen for at følge op på Omsorgsmålingen fra 2013 og Egmont Rapporten 2014, der begge handler om børn og unge, der oplever sygdom og død.  De viser, at 25 procent af alle børn og unge oplever sygdom og død, inden de fylder 25 år – og at alt for mange af dem oplever, at de ikke får den hjælp og støtte, de kunne have haft brug for. De viser også, at i 15 procent af familierne bryder hverdagslivet sammen. Derfor har Egmont Fonden arrangeret denne workshop, hvor der bliver udviklet nye ideer og forslag til, hvordan vi bedst kan hjælpe disse familier.

Bedste ideer får 100.000 kr. i udviklingsmidler
Workshoppen er startskuddet til en idékonkurrence om at finde frem til en løsning, der akut kan hjælpe familier, som oplever sygdom og død. Egmont Fonden udlover 3 x 100.000 kr. til videreudvikling af de bedste idéer. For at deltage i konkurrencen skal man indsende en beskrivelse af sin idé senest mandag den 28. september 2015 kl. 12. Alle er velkomne til at sende idéer ind – man behøver altså ikke have deltaget til Call for Action for at være med i konkurrencen.

Du kan læse mere om konkurrencen, om hvad idébeskrivelsen skal indeholde og om, hvornår vinderen bliver fundet, her.